niedziela, 1 grudnia 2013

Danie z dynią piżmową (po 4.miesiącu)

 
***
Składniki:
- pół marchewki
- 4 duże kostki dyni piżmowej
- 1 suszona morela lub 1 świeża
- plasterek jabłka
- łyżeczka masła, oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- pół łyżeczki mięsa z piersi kury lub indyka (jeśli danie jest dla dziecka po 6.miesiącu życia)

W garnuszku gotujemy pół szklanki wody i marchew pokrojoną w kostkę. Po 5 minutach gotowania, dodajemy dynię, morelę i jabłko. Gotujemy tak długo, aż wszystkie warzywa i owoce zmiękną. Mięso ugotować oddzielnie. Wszystko studzimy, a następnie całość miksujemy blenderem, dodajemy łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego.

Smacznego, Maluszku!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz